Blir alltid lika förvånad över när det händer…som hände i helgen. Funderar över om det är bra eller dåligt.

Det som händer då och då är att slaven inte kommer ihåg riktigt vad som händer när Herren tar hand om den mer ordentligt.

Just nu senast i helgen så kommer kroppen ihåg väl…slaven blir alldeles våt när den försöker komma ihåg natten mellan lördag och söndag. Men minnet är extremt suddigt.

Det är lite läskigt. Slaven vet att Herren tar hand om den så väl och att den är alldeles trygg med honom. Så den är inte orolig på något vis över vad som skulle kunna hända. Den skulle bara vilja komma ihåg allt som vi gör tillsammans.

Slaven funderar över vad det är som händer egentligen. Exakt vad är det som Herren gör som medför att slaven försvinner bort i en bubbla och inte ens kommer ihåg om den har blivit ordentligt piskad?

Slaven funderar också över om Herren tycker detta är bra eller dåligt. Vill han inte att slaven ska vara helt klar i huvudet hela tiden?

Äh, det går inte ens att skriva vettigt om fenomenet. Slaven vet ju inte vad den ska skriva om. Den vet bara att den skulle vilja ha mer klarhet i detta…

Har läst på nätet om subspace, något som slaven funderat över förr. Är det det som slaven upplever? Eller inte?

Bara frågor och inga svar idag, inte ens teorier eller tankar. Bara frågor…

En reaktion på ”Slavens dåliga minne

 1. Hej!

  Jag har följt dina inlägg (från och till) rätt länge nu. Många gånger har jag fått mycket tankar, frågor, och velat säga saker.

  Om det du skriver om här – jag är/reagerar exakt likadant. Jag kan i princip aldrig komma ihåg en hel session, bara ögonblick, delar, känslor. Och definitivt oftast ej i ordningen de hände..🤣

  Subspace kan absolut ha med det att göra. Det finns mycket att läsa om det online, inte mycket på svenska men desto mer på engelska/amerikanska sidor. Är du och din Herre på DS finns det mycket info där och andra undergivna att diskutera med.

  Den Dominante också uppleva detta fenomen, som man då brukar kalla Domspace. En stor skillnad blir att vi som undergivna kan ge oss hän till upplevelsen, medan en Dominant aldrig helt kan tappa skärpan i sinnet eller släppa den, då han eller hon är ansvarig för säkerheten och för oss. Vi är ansvariga för att kommunicera. Dock, när man hamnar djupt i subspace (påverkad av hormoner som flödar i kroppen – adrenalin, kortisol, endorfiner, dopamin) är man inte förmögen att ta rationella beslut om sin säkerhet, man kan tappa helt förmågan att kommunicera i värsta fall, därför är det så viktigt att den Dominante kan ta, och tar, det ansvaret. Att man känner varandra väl, att den Dominante kan läsa dina signaler och din kropps reaktioner (eller, för de som inte är i en relation utan bara har en session vid ett bestämt tillfälle, har tydligt bestämt på förhand vad som ska ske och när det ska avbrytas, allt vad som gäller just då).

  Nu är jag väldigt lätt påverkad av starka känslor, och av de sätt min Dom uttrycker maktförskjutningen i vår relation, jag blir väldigt lätt påverkad av dominansen, av min undergivenhet när den triggas. Dessutom är jag väldigt glömsk i största allmänhet…det gör ju inte saken lättare…☺️
  Men, är det subspace det handlar om och relationen och utövandet är sunt, är glömskan för mig ingenting jag alls oroar mig för, utan jag njuter av att överlämna mig till min Herre och få ta emot det han ger mig.

  Ibland kan jag efteråt även undra saker som till exempel ”då när vi var där (på x plats) och jag stod så (x ställning), vad för redskap använde Herrn då? Och ibland bara svarar han förvånat, vet du inte det? Jag: nej, jag är inte alls säker på om det (till exempel) var piska eller ridspö, för ibland känner jag inte exakt vad som sker.
  Jag känner känslan i kroppen och vad det ger för reaktioner i psyket, men jag kan inte alltid säga exakt vad han gjorde just då.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s