Osvikligt är det så. Historien upprepar sg.

Efter en ”get-away” med Herren, lite tid i en bubbla med disciplin och användning, så blir slaven så otroligt motiverad. Mantrat känns hundraprocentigt! Den vill och behöver följa Herren! Den vill och behöver lyda Herren!

Hur ska vi sedan få det att fungera i vardagen? Jobbet…städningen…matlagningen…hur ska vi få vår dynamik att fungera så stor del av dygnet som möjligt utan att inkräkta på alla måsten?

Både Herren och slaven mår så bra när Herren bestämmer. När det är ”Herren bestämmer- punkt”. Slaven längtar efter att ha det så. Att känna sig trygg i att det enda den behöver göra är att hålla sig inom Herrens ramar och omedelbart lyda när han säger något. Utan att säga emot *haha* . Enklare sagt än gjort förstås, slaven har en benägenhet att ha åsikter om exakt allting. Men den är i varje fall villig att träna på att bara säga JA till Herren. Inte ”ja, men – ” eller ännu värre ”Nej, för att…”

Av naturliga skäl måste slaven klara av många beslut på egen hand varje dag, inte minst på arbetet. Den har nog egentligen ganska tydliga ramar för vad Herren tycker är viktigt, tror den. Eller? När den tänker efter har Herren nog sagt flera gånger att den ska träna varje dag (något som den misslyckas med att följa). Slaven har också bestämd tid för läggning (inte heller detta lyckas den med) . Slaven har också regler om hur den tilltalar Herren (inget svårt att följa), att servera Herren (mycket enkelt och roligt) mm.

Diskrepansen mellan slavens uttalade vilja och motivation är synbarligen stor…mer än stor. Gargantuansk rent av? Så snart Herrens regler är tråkiga för slaven, misslyckas den med att följa dem. Träna och lägga sig i tid…frågan är hur stor ansträngning slaven gör för att följa dessa regler?

För är det inte just då som slavens vilja och motivation prövas – när det är tråkiga regler och inte bara roliga regler som handlar om att servera Herren och smeka och suga hans kuk. Slaven känner hur den skäms nu. Slaven är så egoistisk. Den gör bara det som ger den tillfredsställelse och ”misslyckas” med allt som Herren vill som den inte tycker är roligt.

Den frågar efter fler regler och ramar att förhålla sig till, när den inte ens klarar av det allra mest grundläggande. Det är faktiskt patetiskt! Slaven kräver och kräver av Herren men ger faktiskt inte så mycket tillbaka. Ah, bistra verklighet. Och åh vilken enorm längtan efter att bli bättre!

Slaven börjar nu med att läsa igenom sina regler igen. Det var faktiskt ett tag sedan.

Hm…de flesta regler är enkla och slaven följer dem utan att tänka på det, tycker den. Men en sak är mycket svår: att inte jämföra sig med andra på sociala medier. En annan sak är omöjlig (men slaven vill öva!): att alltid lyda utan att tveka eller säga emot. Slavens akilleshäl helt klart. Ja, och så de sakerna som slaven redan nämnt ovan att den misslyckas med.

Nu efter den helt fantastiska helgen är det dags för slaven att ta ett viktigt steg, känner den själv. Att ta till sig slavens mantra och följa det: framförallt raden Herrens vilja är slavens vilja. Inte minst vill den att Herren ska känna av slavens tacksamhet över att få tillhöra Herren nu. Den vill att Herren ska se att den anstränger sig för att leva upp till sin del av ”avtalet”.

Precis nu så begärde Herren att veta vilken tid slaven ska träna idag. Det kändes bra. Slaven kommer att göra det idag. På den tiden som den sa till Herren!

Slaven funderar vidare över varför den inte följer det Herren säger. Ärligt talat så är Herrens begränsade möjligheter till bestraffning ett av skälen till att slaven inte följer Herrens vilja i tillräckligt stor utsträckning. Herren använder ju framförallt rottingen som bestraffning, och den är omöjlig att använda när vi inte är själva hemma. Slaven tror att om Herren kom fram till någon typ av bestraffning som kunde ske i tysthet, diskret, till och med på egen hand för slaven…så skulle slaven eventuellt bli bättre på att följa reglerna och det Herren vill.

För slaven skyr bestraffningar som pesten och gör allt för att undvika det. Den känner sig så dålig och misslyckad när Herrens måste ge den bestraffning.

Man hade kunnat tänka att regler som slaven inte följer är inaktuella eller så, men så känner inte slaven när den läser reglerna. De är väl beprövade och omarbetade så pass många gånger nu. De håller. Det är bara upp till Herren om han vill förändra något för att se den utveckling av slaven och förhållandet som han strävar efter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s