Herren har gett slaven ett mycket relevant uppdrag idag. Att känna efter och tänka på vad Herren tycker är viktigt. Det blir som en reflektion över hela vårt förhållande och känns så givande för slaven! Den hoppas kunna ge Herren en inblick i hur den tänker här nu och den hoppas att Herren förklarar om den har missförstått något.

Lyda – slaven vet att Herren tycker att det är ytterst viktigt att slaven lyder. Att den lyder omedelbart när han vill något. Att den berättar om den inte lyckas lyda. Att den jobbar på att komma ifrån sin attityd att ifrågasätta och själv veta bäst. Detta känns så viktigt för slaven. Det är själva grunden för vår relation. Slaven funderar mycket över hur den ska arbeta med sig själv för att sluta med sitt ifrågasättande och istället acceptera genast, helst med glädje.

Bestämma – slaven vet att Herren vill bestämma mer och mer över slaven. Just nu är vi i ett spännande läge där slaven är redo att lämna mer bestämmanderätt till Herren än tidigare. Det har varit en platå ett tag. Platåer är nödvändiga före utveckling. Slaven vet inte inom vilket område Herren kommer att ta ett steg nu. Den är spänd av förväntan. Slaven vet att långsiktigt vill Herren bestämma nästan allt rörande slaven, och det är även det som slaven vill och känner behov av. Herren är inte så jättemycket för en massa regler utan vill mer att slaven helt enkelt lyder när Herren vill något. Det ställer dock höga krav på Herren att vara tydlig i var han står i olika frågor, så att slaven vet hur den ska agera i situationer både med och utan Herren.

TPE – total power exchange. Total maktförskjutning. Herren har all makt i relationen. Herren jobbar mot den visionen och slaven tror att han tycker den är viktig. Såklart är detta som ett paraply över allt annat som slaven skriver här idag. Slaven tänker att Herren alltid ska känna att slaven gör det som han har bestämt/vill i varje situation i alla de delar av tillvaron som Herren bestämmer över. Och vilka delar är det? Ja, det är alla delar av slavens liv som Herren själv bestämt att han vill ha bestämmanderätt över. Av naturliga skäl är han inte intresserad av att lägga sig i exakt varje detalj eller område i slavens liv.

Tillfredställelse – slaven vet att Herren tycker det är viktigt att slaven fokuserar på att tillfredsställa Herren. Att den inte fokuserar på att själv uppnå tillfredsställelse, mer än att Herrens tillfredsställelse blir slavens njutning också. Slaven tror att i denna kategori hamnar aktiviteter som att Herren vill ge slaven smisk, Herren vill förnedra slaven och använda slaven på olika sätt. Herren vill också att slaven utför tjänster åt Herren… Att vi har sex på det här sättet gör slaven så väldigt undergiven och i perioder ständigt kåt och sexuellt frustrerad. Numera blir slaven kåt av helt andra saker än förr! Det är intressant att reflektera över och skulle kunna bli ett eget inlägg snart. Den har inte heller fått orgasm på egen hand sedan länge. Men de här aktiviteterna påverkar oss även på andra plan som gör att slaven känner större undergivenhet gentemot Herren och enklare accepterar allt han bestämmer även när det gäller annat än sex.

Motsatsen till jämlikhet? Slaven tänker att Herren tycker det är viktigt att vår relation är tydlig på så vis att vi inte är jämlika parter i relationen. Slaven har svårt att hitta rätt ord för detta. Men den förstår innebörden. Till exempel att Herrens vilja gäller om han och slaven skulle tycka olika. Han har sista ordet. Herren ger slaven trygghet och tar hand om slaven. I gengäld så utformas vår relation på det sätt som Herren vill. Men jaa, detta ingår såklart i TPE, det är väl detta som maktförskjutning handlar om. Det handlar till stor del om känslor, inte bara beteenden eller handlingar.

Konsekvenser – när slaven inte lyder så vill Herren att den berättar det och det är Herren som bestämmer konsekvenserna av detta. Eftersom slaven verkligen har som ambition att lyda fullständigt och blir ledsen när den inte klarar att följa de få regler som finns, så är Herren mycket snäll när det gäller bestraffningar. Att Herren blir besviken är en stark bestraffning för slaven. Slaven är lite osäker på i vilken utsträckning andra bestraffningar skulle hjälpa till att styra slaven i rätt riktning. Men generellt så tror den att det är bra om Herren visar att det är allvarligt när den inte gör det som Herren har bestämt (eller gör något som Herren inte har bestämt). Om Herren inte verkar bry sig om någon regel eller uppdrag, så tänker slaven efter ett tag att inte den heller behöver bry sig och då börjar den slarva.

Beteende – Herren tycker det är jätteviktigt att slaven tränar och äter bra. Samt att den sover ordentligt. Detta är grundläggande, men likväl svårt att få till i vardagen ibland. Det här är ett område som av naturliga skäl inte känns så sexigt. Men slaven behöver tänka på att relationen avser hela tillvaron. Det är inte bara sex. Det är precis lika viktigt att slaven lyder när det gäller tråkiga saker som motion…beteende är även de regler som Herren har att slaven ska visa att den är tillgänglig för honom. Att visa att man är tillgänglig är lite luddigt och ibland svårtolkat för slaven. På samma sätt kan det vara svårtolkat när Herren någongång har sagt till slaven att bete sig ”extra undergivet” när vi ska någonstans. slaven vet att Herren tycker det är viktigt att slaven är tydligt undergiven honom på ett passande sätt i alla sammanhang. Slaven vill det också! Men tycker det är svårt att veta hur tydlig man kan vara på olika platser, ute bland allmänheten och så.

Känslor – Herren vill att både Herren och slaven är lyckliga. Att vi vid behov omvärderar våra val så att vi kan leva på ett sätt som ger oss båda harmoni. Det ska kännas rätt för båda. Just nu så känner slaven en längtan efter att utmana sig själv till större undergivenhet. Att öka maktförskjutningen så att Herren bestämmer mer. Men sett över tid har vi även tagit steg bakåt ibland när det har varit nödvändigt. Herren har ett stort tålamod och lyhördhet för situationen. Slaven kan ibland känna sig otålig, men efteråt inser den alltid att Herren tog rätt steg i rätt stund.

Sådant som slaven inte vet riktigt vad Herren tycker om. Det är t ex ritualer och fysiska tecken på slavens undergivenhet. Att den invänder potta istället för toaletten, att slaven är på golvet och inte använder möblerna som Herren; att äta på golvet ur skålen istället för att äta med Herren vid bordet. Detta gäller också utseende. Herren tycker att vissa detaljer är viktiga i slavens utseende, men i övrigt så uppfattar slaven att Herren inte är så fokuserad på utseende, kläder mm. Slaven uppfattar också att Herren inte är intresserad av olika positioner, att slaven ska sitta eller stå på något särskilt sätt. Herren vill inte ha regler eller formella överenskommelser som ett så kallat kontrakt. Det passar slaven bra!

En helhet…som helhet uppfattar slaven att Herren är mest fokuserad på delar som rör känslor, hur relationen är uppbyggd och fungerar psykologiskt och även sex. Herren är inte så intresserad av ytliga aspekter och formsaker. Herren ser relationen som något levande som vi tillsammans utvecklar över tid. Detta skiljer sig från hur vissa personer resonerar kring bdsm-relationer där de tycker att formsaker och det synliga, ytliga är det viktigaste (känns det som när slaven läser på nätet). Den här helhetssynen tror slaven är en framgångsfaktor för oss! Slaven förstår överhuvudtaget inte hur man kan ha ett stelt ramverk kring en relation mellan två människor om relationen ska hålla över tid.

En ytlig detalj som Herren ändå tycker är viktig: trosor som är öppna bak och buttplugg…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s