Slaven känner sig otillräcklig just nu. Reflektion pågår. Är det möjligt att göra något åt situationen?

Nej. Det finns inget annat val än att acceptera i nuläget.

Framförallt grubblar slaven på hur den någonsin ska kunna duga åt Herren. Herren är omtänksam och omhändertagande, men samtidigt visar han i handling att han behöver något mer än slaven. Slaven räcker inte fullt ut.

Kanske är det så för de flesta människor? För längesedan hade slaven en kollega, en äldre dam, som sa att det är omöjligt för en kvinna att bara ha en man. Alla män har enligt henne någon brist; det finns alltid något område där man önskar att han var annorlunda och det kan man lösa antingen genom att ha väninnor eller någon ytterligare man. Som komplement liksom, så att man som kvinna får alla sina behov tillgodosedda. Fysiskt, psykiskt, andligt…

Slaven har aldrig upplevt detta. Herren har alltid känts tillräcklig för slaven. Slaven har aldrig känt behov av en ”komplementman”. Det är klart att Herren inte är någon väninna, men det är liksom en annan dimension för slaven… där man knappast räknar med att ens man ska finnas som ”resurs”. Men för slaven har Herren varit allt som slaven någonsin kunnat drömma om när det gäller ett förhållande.

Därför är det så ledsamt att märka att slaven inte räcker till för Herren på samma sätt.

Om slaven hade förmågan, skulle den förändra sig och bli bättre så att Herren kunde bli helt nöjd med den. Men det är inte möjligt. Slaven är en person och har vissa personlighetsdrag. Har erfarenheter som präglar den. Det går inte att göra livet före Herren ogjort så att säga. Det går inte att programmera om slaven. Haha, kanske i framtiden. det skulle vara nåt! Tänk att kunna programmera om sig själv så att man blir den man skulle vilja vara!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s