En ny känsla för slaven – konstigt nog faktiskt. Den har ju varit Herrens länge nu!

Ett nytt trappsteg.

Cykeltur och smisk på ett bra ställe idag. Nära en trafikerad väg, mycket ljud…Slaven fick ta av sig klänningen men ha på behå och trosor. Öppna trosor. Såklart. Herren piskade slaven så det gjorde riktigt ont. Sedan sög den Herrens kuk och sen så…tog Herren fram den värsta piskan av alla. Och slaven fick återigen ställa sig mot trädet med putande rumpa och särade ben. Herren drog ner trosorna och började.

Den värsta piskan ser inte alls konstig eller ovanlig ut, men det är något speciellt med den som gör att den svider något enormt även när Herren är väldigt lös på handen. Det gjorde alltså rejält ont och slaven grät nästan.

Slaven genomgick olika stadier av känslor. Först kändes det helt ok och bra. Men snart blev den lite arg…och sen ledsen… och så kom en stark känsla av insikt, att det är Herren som bestämmer hur mycket han piskar slaven. Inte slaven.

Känslan av insikt var så total på något vis. Slaven har ändå känt innerst inne att den kan bestämma när Herren ska sluta med något…kanske för att Herren är så försiktig och lyhörd för slaven reaktioner?

Men nu insåg den på djupet att det är Herren som bestämmer. Inte slaven.

Efter det var det en stund av kaos inuti slaven innan den kände en helt ny känsla – underkastelse.

Den underkastar sig Herren.

Den känner på ett djupare plan än tidigare att den vill, eller måste?, eller behöver? göra allt som Herren säger och att Herren kan göra vad han vill med slaven, sin egendom.

Det är en fullkomligt underbar känsla!!! Visste inte att man kunde känna såhär!!!

Det är som att den äntligen börjar släppa sitt fokus på sig själv och istället fokuserar på Herren. Det som den har längtat efter att klara av så länge.

Den tänker nu på sitt mantra som att det har fått en djupare innebörd. Smärta som gör Herren nöjd känns som något för slaven att sträva efter. Samma sak med förnedring. Herrens vilja är slavens vilja. Nu känner slaven som att vi tagit ett stort steg mot vår vision, Herre.

Tack Herre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s