Den bästa med att tillhöra Herren är att slaven känner att den aldrig är helt ensam. Den har alltid Herren att luta sig mot, Herren som ger slaven riktning och mål när slaven är osäker.

För slaven är det så meningsfullt att vara Herrens slav, egendom och leksak. Det är liksom tillräckligt och perfekt för slaven att ha den meningen för sig som person om man nu ska kalla en slav för person. Vad tycker Herren?

I perioder är det lätt att glömma detta och villa bort sig bland allt annat som finns i vardagen. Då blir slaven alltid nedstämd och förvirrad. Känner dödsångest och en meningslöshet i tillvaron.

Sen hittar den med Herrens hjälp tillbaka till sitt rätta jag. Det är så otroligt underbart!

Men då är det alltid samma kluvna känslor som infinner sig – samhällets syn och förväntningar på kvinnan mot slavens innersta behov. Slaven har alltid en tröskel att komma över för att acceptera sin status som slav och ägd i de situationerna. Särskilt som det är lite hemligt att den är en slav. Som den skrivit så många gånger – det är ju omöjligt att vara öppen med att vara sin Herres egendom på jobbet t ex.

För varje gång den med Herrens hjälp jobbat sig igenom tvivlen, känner den sig allt mer grundad i vem och vad den är. Den känner allt större behov av att lyda Herren och allt mindre önskan att bestämma själv. Saker som slaven absolut ville bestämma själv för några år sen är helt självklara som Herrens beslutsområde idag.

Så även denna gång, när vi pausat alla regler och liknande på grund av sjukdom och extremsituationer på våra jobb men nu återgått till normalitet.

Slaven är i sin identitet nu helt en slav. Den kan inte tänka hur det är att ens vilja göra något mot Herrens vilja eller utan Herrens tillåtelse. Det känns helt konstigt att tänka att slavens behov skulle skilja sig från Herrens behov. Det är också en helt orimlig tanke att dölja något för Herren.

Det gäller hela tillvaron, inte bara sex. Men sex är såklart en viktig del av ett förhållande. Slaven påminner sig om att den för längesen såg sex som något för slavens skull, för att den skulle få som den ville på något vis. Det känns så avlägset numera. Sjävklart är sex till för att Herren ska bli tillfredsställd, utöver att det stärker våra känslomässiga band förstås. När slaven tänker på njutning, så tänker den på dels att tillfredsställa Herren på olika sätt, dels att bli använd av Herren. Den tänker inte längre på att det ska vara skönt för slaven utan den tänker att den precis lika gärna kan uppleva smärta och förnedring. Det innebär också njutning för slaven. Och när det gäller konkreta sexaktiviteter så känner den sig rätt blank…den gör ju det som Herren vill? På eget initiativ eller på Herrens. Det kanske låter bakvänt, men detta fokus har medfört att slaven älskar sex mer än nånsin.

Nu när slaven tänker framåt, vad har den för önskningar? Den har faktiskt en del som den tänker på att önska för sig själv ändå, för sitt välmående. Det mesta är sådant som redan är på plats, men det är väl ändå bra att liksom återuppliva de medvetna tankarna och ett resonemang kring olika delar i vår tillvaro.

Slaven önskar att Herren är tydlig med att han bestämmer. Att det alltid är så tydligt som möjligt (och rimligt) i varje situation. Att han behandlar slaven just som sin slav och ägodel.

Slaven önskar att vara tyst mer. Att oftare inte få prata förutom på Herrens uppmaning. Det hjälper slaven att ha rätt mindset så effektivt! Det hjälper också när slaven börjar argumentera …

Slaven önskar att Herren utmanar den med regler, smärta, förnedring eller på andra sätt så som till exempel i somras när Herren piskade den så mycket att den till slut helt släppte sitt ego och enbart ville lyda helt utan egna tankar. Det var så underbart för slaven att känna det lugnet. Den skulle vilja kunna vara i det tillståndet ofta och kunna komma dit enklare…kanske med övning?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s