Slaven skriver allt som oftast hur den själv känner inför att vara slav. Det är ganska hemskt hur självcentrerad slaven är ibland? ”Slaven känner si eller så, slaven önskar det här eller det där, slaven undrar varför Herren bestämmer det ena eller det andra eller varför Herren inte bestämmer något…” Den landar alltid i att den är tacksam över att den och Herren har funnit varandra och att vi har den relationen vi har. Kanske en relation som är extrem på sitt sätt, men som gör att vi båda mår bra, tror slaven.

Men vad tänker Herren om detta egentligen? Slaven brukar aldrig fundera över hur relationen kan kännas för Herren. Hur känns det att ta ansvar för slaven, att vara den som leder och styr hela relationen. Att bestämma inte bara över sig själv utan även över någon annan?

Är det energikrävande och arbetsamt? Det låter nog så när slaven tänker efter. Att hela tiden ha någon annans välbefinnande i tankarna, utöver sitt eget. Att balansera sina egna behov och sin vilja med en annans. Att också utveckla en annan person, inte bara sig själv. Visserligen med ett uttalat mål att den andra personen ska bli mer som man själv vill ha den…men ändå.

Att behöva ta hand om en annans persons oro och önskemål och hela tiden balansera hur stor vikt man ska lägga vid det – personen man ansvarar för ska ju må så bra som möjligt, samtidigt som hela relationsformen syftar till att den som bestämmer ska bli nöjd i första hand. Att utmana personen lagom – så det inte blir tråkigt men inte heller oöverstigligt, så att personen hela tiden utvecklas i lagom takt.

Man kan lätt inse att inte vem som helst klarar av det ansvaret. Man måste vara en trygg och mogen person helt klart. Slaven tänker på hur ofta den läser om kvinnor som är missnöjda med sina män, att de borde vara mer dominanta – men bara i de sammanhang kvinnan vill att de ska vara det. De ska vara tankeläsare…

…som om dominans är något man kan koppla på eller stänga av som en strömbrytare. Slaven tror inte det fungerar på det viset. Såklart kan man anta en roll – slaven har ju en roll på sitt arbete som innebär att den bestämmer och leder. Men i en kärleksrelation bör man nog inte spela en roll mer än på skoj ibland? I en kärleksrelation vill vi ju lära känna varandra på djupet, mer intimt än vi känner någon annan person. Då krävs också en fullständig ärlighet, tror slaven. Att vi vågar vara totalt öppna med vem vi är inför vår partner – och få acceptans för det.

Varken Herren eller slaven hade någon kunskap eller dragning mot BDSM innan vi fann varandra och plötsligt drogs åt det hållet. Slaven kände så tidigt i relationen med Herren att något skiljde sig från tidigare relationer, där slaven varit rätt bestämd och kanske till och med manipulativ. Ja, så som de flesta kvinnor beter sig i relationer. Som kvinna får man ofta med sig under uppväxten att kvinnan vet bäst hur en relation ska fungera och sen så ska mannen anpassa sig. Mannen kan alltid gå ut i garaget eller nåt om han vill vara sig själv ett tag? Skämt åsido, men så funkar det huvudsakligen i slavens släkt. Med Herren kände slaven en helt ny känsla av att vilja anpassa sig, följa Herren istället för att försöka få honom dit slaven ville. Det är egentligen utopiskt att Herren kände detsamma – att han fick upp ögonen för att ta ansvar för och äga slaven. Bli slavens Herre.

Så…som alltid. Herren är en exceptionell person och slaven är förundrad över att vi har funnit varandra. Slaven vill göra sitt yttersta för att följa Herrens plan för slavens utveckling. Den vill lyda Herren i allt och göra allt han vill. Den vill inte ifrågasätta eller kräva förklaringar, bara utföra det som Herren säger. Den vill underlätta Herrens tillvaro och göra honom stolt och nöjd.

Tack Herre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s